Върви още едно дело срещу сводник по иск на Комисията „Кушлев”

Окръжен съд – Добрич изслуша експертизи по дело срещу осъден за трафик на хора по иск на Комисията за отнемане на незаконно имущество

Върви още едно дело срещу сводник по иск на Комисията „Кушлев”
Окръжен съд прие четири експертизи и разпита петима свидетели по гражданското дело, образувано по иск на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност срещу 34-годишния Милен Р. Ал. от Добрич и още петима ответници. В поредното съдебно заседание бяха изслушани съдебно-оценъчни експертизи на 17 моторно - превозни средства и на движими вещи, на имоти, и агротехническа експертиза за установяване дали се обработва имот, за чиято конфискация претендира Комисията.

По делото срещу Милен, Комисията иска да бъде отнето имущество на стойност 546 929,83 лв., за чието придобиване липсват данни за законни източници.

Основание за иска на Комисията е влязъл в сила на 11.08.2011 г. съдебен акт  на Окръжен съд – Варна, срещу Милен Ал. Той е признат за виновен в това, че през периода 01.07.-09.11.2010 г. в Добрич, Варна и в ФР Германия, е участвал в организирана престъпна група, създадена с користна цел, за да извършава трафик на хора през граница с цел да бъдат използвани за развратни действия.

Делото е отложено за 21.02.2013 г. Тогава ще бъде изслушана съдебно – икономическа експертиза за стойността на незаконно придобитото и на продаденото от Милен движимо и недвижимо имущество, стойността на получените от него законни приходи, на извършените от него разходи и съотношението между тях.