Продължава публично-частното партньорство между община Каварна и AES

Проекти на обща стойност 30 хиляди лева се реализират в три каварненски училища със средства на AES Geo Energy. В резултат на публично-частното партньорство между община Каварна и американската корпорация, до края на този месец учебните заведения ще разполагат с нови придобивки.

Продължава публично-частното партньорство между община Каварна и AES
В СОУ „Стефан Караджа” ще бъдат закупени нови компютри за обучението на учениците, ергономични столове, принтер, ксерокс, музикални уредби, телевизор с DVD и климатици. ОУ „Йордан Йовков” ще се сдобие с интерактивни дъски и мултимедия. НУ „Братя Миладинови” е предвидило направата на шкафчета в класните стаи за учениците. Директорите на трите училища, съвместно с отдел „Образование, младежки дейности и спорт”, разработиха проектите, обосноваващи необходимостта от новите придобивки.

Средствата са част от целогодишните дарения на AES Geo Energy за община Каварна. Благодарение на крупния инвеститор, през ноември миналата година бе закупен нов дигитален рентгенов апарат Siemens за нуждите на Многопрофилна болница за активно лечение – Каварна. Американската компания вече осигури 60 хиляди лева, необходими за лизинга за новата апаратура за половин година.