Областният управител Желязко Желязков на среща с министър Томислав Дончев

Областният управител Желязко Желязков ще вземе участие в двудневна работна среща на областните управители на 28 и 29 януари. Събитието е под наслов „Ефективно усвояване на средствата от Европейския съюз за социално и икономическо развитие на областите в България”.

Областният управител Желязко Желязков на среща с министър Томислав Дончев
Срещата се организира от Областна администрация – Ямбол. Поканени са областните управители и министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев. Целта е да се дискутират възможностите, предоставяни от Европейския съюз и Оперативните програми, които могат да подпомогнат областните управители в провеждането на ефективна държавна политика в поверените им региони.

 

В програмата на форума е предвидено да се обсъдят също и темите за предстоящото Преброяване на населението, новостите в Закона за държавната собственост и др.

 

Освен министър Томислав Дончев, участие в събитието ще вземат Росен Желязков – главен секретар на Министерски съвет, Румяна Бъчварова – началник на кабинета на министър-председателя, Екатерина Захариева – заместник-министър на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, доц. д-р Мариана Коцева – директор на Националния статистически институт и експерти от МРРБ.