Двама са терористите в „Домодедово”

Двама са били терористите на летище "Домодедово", според предварителна информация на руските специални служби. И двамата- мъж и жена са загинали при отваряне на чанта, съобщава РИА Новости, като се позовава на информация от силовите структури.

Двама са терористите в „Домодедово”
„Взривът е избухнал, когато предполагаемата жена - терористка е отворила чантата си. Тя е била съпроводена от мъж, който също е загинал при взрива и именно неговата глава е била открита", са съобщили от органите за сигурност. Сега се установява личността на самоубийците.

 


„Не се изключва и версията, терористите да са поискали да оставят взрива в залата, но взривното устройство е избухнало непредвидено, или е било взривено дистанционно. Терористичният акт е извършен по класическата схема, при която се използват хора от Северен Кавказ.

 

По същия начин бяха извършени и взривовете на метростанция „Рижкая". Според агенцията, трети мъж е чакал двамата терористи в такси на стоянката пред летището.Според последна информация от министерството на извънредните ситуации 11 чужди граждани, ранени при взрива, са в болниците на Москва.