Изграждат Зелен обучителен център в Шабла

Седем фирми от страната са внесли оферти за изпълнение на обявената обществена поръчка за Зеления обучителен център в Шабла. Това стана ясно при отварянето на офертите от общинска комисия с председател зам.-кметът Мариян Жечев.

Изграждат Зелен обучителен център в Шабла
 

Обществената поръчка включва доставка и монтаж на система за видеонаблюдение и IT-система за Зеления обучителен център в Шабла, съобщиха от общината. Протокол с решенията на комисията ще бъде изпратен на всичките седем кандидати от София, Варна и Пловдив, допълват от общината. Очаква се да бъде избран изпълнител.


 

Изграждането на Зеления обучителен център се финансира по Норвежката програма за сътрудничество, с водеща организация община Шабла. По този повод преди месец в крайморската община пристигнаха партньори от Норвегия. Гостите са представили опита си опазването на биоразнообразието, както и начините, по които местните хора могат да печелят от природните дадености без да ги унищожават. Проектът предвижда обновяване на старото училище в Шабла, което е паметник на културата.