Борисов: Не можем да допуснем Македония да ни краде историята; Алексей Петров - под домашен арест

Преглед на печата: Арестуваха 11 футболисти за "черно тото"

Борисов: Не можем да допуснем Македония да ни краде историята; Алексей Петров - под домашен арест
24 Часа

Борисов: Не можем да допуснем Македония да ни краде историята

Историята не е нещо, което се пренаписва или преиначава, има исторически факти, които са признати, и ние не можем да допуснем да ни се краде историята. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел, съобщиха от правителствената информационна служба. По отношение присъединяването на Македония към Евросъюза страната ни винаги е подкрепяла Македония изцяло - както за членството й в ЕС, така и за влизането й в НАТО.

Труд

Алексей Петров пуснат под домашен арест

Пуснаха Алексей Петров под домашен арест. Софийски градски съд реши на заседание да промени мярката за неотклонение на Петров в по-лека. Той беше задържан с мотива, че е подбуждал да лъжесвидетелстват свидетелите Пламен Устинов и Донка Митева.
Съдът не споделя довода на прокуратурата, че е необходимо ново обстоятелство. Един от критериите е разумният срок, в който би следвало да продължи задържането. Искането на защитата за по-лека мярка е допустимо. Това каза съдия Румяна Ченалова, която прочете решението на съда за промяна в мярката на Алексей Петров, подсъдим по делото „Октопод".

Стандарт

Арестуваха син на ексминистър за ДДС

Син на ексминистър падна в капана на операция "Универсалният". Антимафиоти удариха банда, която въртяла ДДС измами с внос на храни в България от страните от Евросъюза. Лидер на тази група е син на бивш министър на земеделието от 92 до 94 г. В схемата участва дъщеря на бивш митничар, както и небезивестният Мравката, съпричастен към убийството на бай Миле. "Преди дни обявихме, че син на бизнесмен беше част от операция "Захарно петле". Тези неща са взаимно свързани", обяви вчера в Благоевград вътрешният министър Цветан Цветанов.

Дума

Арестуваха 11 футболисти за "черно тото"


11 футболисти са задържани за незаконни залагания в Бургас. Окошарените са от Черноморец и от втородивизионния Нефтохимик. На 4-ма ще бъдат повдигнати обвинения. До арестите се стигна след двумесечно разследване. Станаха ясни имената на само 5-ма играчи - Румен Трифонов, Преслав Йорданов и Пламен Димов от Черноморец, и Галин Димов и Любомир Божинов от Нефтохимик. Димов е син на известния в миналото футболист и треньор Диян Петков. Трифонов пък е бивш национал и играч на ЦСКА, а Йорданов е юноша на Локо Сф.