Времето до края на седмицата

Според синоптиците в петък сутрин ще е още по-студено от последните няколко дни

Времето до края на седмицата
Въпреки че ни чака ясна и тиха нощ, сутрешните температури в петък почти няма да се хващат от живака – минималните ще са между минус 10 и минус 15°, съобщават от НИМХ към БАН. На отделни места, предимно в западната част на Дунавската равнина, обаче ще се стигне дори до по-смразяващи цифри – до минус 22°. Столичани ще ходят на работа при около минус 15°, а по Черноморието се чакат приблизително минус 6°.
 

С напредването на деня все пак температурите ще се повишат и ще се движат около нулата в почти цялата страна. Синоптиците обещават предимно слънчево с разкъсана средна и облачност време и максимални температури между 1 и 4°. За София – около 0. Единствено местата с трайна мъгла ще са по-ощетени – между минус 7 и минус 4°. Най-вероятно такова ще е времето в западната част на Дунавската равнина и поречието на Дунав.
 
В събота също ще е много студено с минимални температури до минус 17° в Северозападна България и между минус 5 и минус 10 за останалата част на страната.
 
В неделя пък живакът ще има осезаемо по-топли показатели с минимални температури около нулата. Тогава обаче се очакват валежи в цялата страна, предимно от дъжд.