Ефективна присъда за сериен крадец

Наказание 1 година и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг затворнически режим ще изтърпи 24-годишния Ив. Кр. Ив. от Балчик. Днес Районен съд – Балчик одобри сключеното между него и Районна прокуратура споразумение за решаване на наказателното му дело в досъдебното производство.

Ефективна присъда за сериен крадец
По силата на споразумението той е признат за виновен в това, че на 23 срещу 24 април 2012 г. в с. Рогачево, община Балчик, чрез изкъртване на монетник от кафе машина, поставена пред магазин за хранителни стоки е отнел 60 лв. от собственика на търговския обект, в условията на опасен рецидив.

Ив. Ив. е осъждан през 2007 г. и през 2011 г. за кражби и е търпял ефективно наказание.  Той има основно образование, безработен е, не е семеен, осъждан е.

Районна прокуратура -  Балчик посочи, че причинените с престъплението щети са възстановени, затова няма пречка споразумението да бъде одобрено. То не противоречи на закона и морала.

Балчишкият съд одобри споразумението, след като Ив. Ив. заяви, че се признава за виновен, доброволно е подписал документа и приема последиците у на влязла в сила присъда. Съдът прекрати наказателното производство срещу него.