Условно наказание получи 22-годишен, отвлякъл дете

Наказание условно лишаване от свобода за срок от 1 година с 3 години изпитателен срок получи 22-годишния Бейнур Б. Бейтулов от село Росица, община Ген. Тошево, след като Окръжен съд – Добрич одобри сключеното между него и Окръжна прокуратура, споразумение за решаване на делото му в досъдебното производство.

Условно наказание получи 22-годишен, отвлякъл дете

Със споразумението той се признава за виновен в това, че на 24.06.2012 г. в с. Росица, отвлякъл 7-годишно дете. Деянието е извършено при форма на вината пряк умисъл. Разследването е установило, че около 20 ч. вечерта две момченца на 7 и 6 години играели на улица в селото до спрения автомобил на подсъдимия. Те няколко пъти се качвали и слизали от капака на колата. Младежът ги предупредил да не правят така, но те продължили. Това го ядосало и той решил да ги накаже. Децата побягнали, а той ги настигнал и качил в багажника първо 6-годишния. Поставил го легнал, затворил капака, а после го извадил. След това поставил легнало в багажника 7-годишното момче, затворил капака, усилил музиката и потеглил. Известно време се движил из селото, след което спрял и свалил детето пред магазин.



Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич и адвокатът на младежа поискаха съдът да одобри споразумението, тъй като то не противоречи на закона и морала.


Окръжен съд – Добрич, одобри постигнатото между Бейтулов и Окръжната прокуратура споразумение, след като той заяви, че се признава за виновен, доброволно е подписал документа и приема последиците му на влязла в сила присъда. Съдът прекрати наказателното производство срещу него.


Бейтулов има средно образование, не е семеен, безработен е, не е осъждан.