Барселона с първи рекорд при Виланова

Барселона победи Селта с 3:1 в мач от 10-ия кръг на Примера дивисион. Каталунците записаха първи рекорд под ръководството на треньора Тито Виланова – най-добър клубен старт в историята.

Барселона с първи рекорд при Виланова

От началото на сезона отборът има девет победи и само едно равенство. Барса подобри постижение на тима от сезон 1997/98 с треньор Луис ван Гаал. Тогава грандът записва 8 успеха и едно реми, като една от победите е срещу Реал Мадрид с 3:2. В десетия кръг обаче Барселона изненадващо губи у дома от Валядолид с 1:2 и прекъсва успешната серия.

Головете за успеха реализираха Адриано (21), Давид Вия (27) и Жорди Алба (61), а за гостите от Виго за 1:1 изравни Марио Бермехо в 26-ата минута.


 

Преди срещата Лионел Меси показа спечелената “Златна обувка”, а Шави – наградата на Принца на Астурия.

 

Аржентинецът излезе с чисто нови футболни обувки с изписано името на новородения му син Тиаго. Малшанс обаче преследваше Меси през целия мач, така и не успя да порази вратата на Селта, за да посвети попадението на бебето, което се появи на бял свят на 2 ноември (петък). Лео имаше изключителни възможности, изигра ги перфектно, но в последния момент крак на съперников футболист изчистваше топката преди да влезе във вратата.