Първи стационарни камери за контрол на скоростта се очакват в Област Добрич

Те ще започнат да ловят нарушители на пътя най-късно до началото на летния сезон на следващата година.

Първи стационарни камери за контрол на скоростта се очакват в Област Добрич

Има сключен договор за доставка за цялата страна на 178 стационарни камери за контрол на скоростта. 


 

Очаква се 3 от тях да бъдат монтирани в Област Добрич. Местата вече са определени, но ще бъдат съобщени официално, когато окончателно стане сигурна доставката. На този етап е ясно, че 2 от камерите ще бъдат в населено място, а третата по извънградски път. Това ще бъдат първите стационарни камери за контрол на скоростта в нашата област.

 

Също така се очаква да бъдат доставени и мобилни системи за контрол на скоростта. Причината е, че средствата от глоби, установени с такава техника се изразходват единствено за закупуването на нова.

 

В момента в Област Добрич има 4 мобилни системи, монтирани в полицейски автомобили. По една ползват сектор "Пътна полиция"-Добрич, РПУ-Балчик, РПУ-Генерал Тошево и Второ РПУ-Добрич - за контрол на второкласните пътища в община Добричка.

 

Област Добрич е на едно от челните места в страната по брой установени нарушения с такава техника, съобщи гл. инсп. Жулиян Минев - началник на сектор "Пътна полиция" - Добрич. Всеки месец четирите мобилни системи засичат над 1 000 нарушения в Добричко.