Магазин за здраве вече и в Добрич

"Витус България" – живителната сила на природата

Магазин за здраве вече и в Добрич

Специализиран магазин за здравословен и съобразен с природата начин на живот отвори врати в Добрич. Намира се на централната улица на града - блок Пирин. Носи името на древнотракийския бог на живителната сила на природата Витус.


 

pa150014_600 

 

Магазин "Витус България" предлага продукти, взети от природата. В него ще намерите билки, готови билкови смеси и чайове, сурови ядки, мед, сушени плодове и подправки. Общото между всички тях е полезният ефект върху човешкото здраве. Суровите ядки и сушените плодове при ежедневна консумация в неголеми количества набавят на човешкия организъм необходимите му минерали и енергия. Любопитно е да се знае, че подправките също имат лечебни свойства и под определена форма и количество се използват в билколечението. Така с използването им и хапването на сурови ядки и плодове може да се получи естествено и вкусно съчетание между полезното и приятното и то не на висока цена.

 

pa150007_600_01 

Тук се поддържа голямо разнообразие от билки – над 300 вида български, африкански, индийски, китайски и др.

 

Не е малък и броя на билковите смеси за редица заболявания, приготвени от потомствен билкар.

 

Някои от артикулите в новия магазин на Добрич са подходящи за хора със здравословни проблеми, които могат да намерят съответния благоприятен конкретно за тях продукт. Други продукти са за всички, които искат да водят здравословен начин на живот - много актуалните в момента зърнени продукти елда, нахут, лимец, чиа, кеноа.

 

pa150011_600_01 

 

Спортистите пък ще намерят подсилващи при физически натоварвания ядки, смлени семена и билки. Тук могат да развихрят кулинарното си въображение, както профисионални и любители готвачи, така и начинаещи, като сами подберат отделните подправки за смесите, които искат да забъркват.

 

Повлияни от кулинарните тв предавания и желанието за експериментиране с чужди кухни може да потърсите тук традиционни за арменската, арабската, турската, средиземноморската и скандинавската кухни подправка и ядка.  

 

pa150002_600 

 

Голямо предимство на магазина е, че продуктите се продават насипно. Тук ясно се вижда стоката и сами можем да се уверим в качествата на това, което купуваме и да си вземем точно определено количество. Клиентът може да усети и аромата на непозната подправка - така да прецени дали ще му допадне.

 

Магазин “Витус България“ посреща добричлии от 10 дни. За това кратко време асортиментът вече се е увеличил с 20 нови продукта, благодарение на запитвания и информация от клиенти за подправки, лечебни храни или билки, чути в телевизионни предавания или прочели за тях в Интренет. Много добричлии пък са посетили магазина от любопитство и са проявили интерес към непознати за тях продукти. Специално за такива клиенти се подготвя каталог, в който ще бъде описан всеки артикул в магазина – какво представлява, за какво се използва, рецепта с него от специалист и от клиент, споделил опита си.

 

pa150015_600_01 

 

Макар магазинът да е първия за нашия град с такова представяне на природни продукти, всички негови доставчици са доказани от години и познати в София, Варна и Пловдив.

 

Подарете си от живителната сила на природата.

 

Магазин Магазин "Витус България" се намира в центъра на Добрич 

 

pa150013_600

 

pa150010_600

 

pa150003_600 

 

pa150006_600