55-годишен мъж загина в дома си при пожар

Сигнал за горяща къща в Кардам е подаден в 5,45 часа тази сутрин в Районната служба за пожарна и аварийна безопасност в Генерал Тошево

55-годишен мъж загина в дома си при пожар

Огънят е лумнал много по-рано, но най-ранобудните близки и съседи на стопанина са го забелязали едва сутринта, когато вече и покривът на къщата на ул. „Искър” №2 се е срутил, съобщи шефът на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” Дарин Димитров.


 

Хората са заявили и предположенията си, че под развалините има човек. Екип на пожарната е установил на място, че действително има загинал, чиято самоличност е установена и това е 55-годишният Веселин Иванов. В съседната къща, в общия двор живее братът на починалия.

 

Тепърва ще се установява причината за смъртта му – задушаване от пожара или затрупване от покрива. Оперативно-следствената група е направила своя оглед и е установила, че къщата от няколко години не е електифицирана. „Отпада причината за пожара да е късо ел.съединение или домакински уред”, коментира гл. инспектор Дарин Димитров. Основните версии по които се работи е незагасен фас или огън, оставен без надзор.