Как да приемаме достатъчно вода всеки ден

10 начина да осигурим на организма си достатъчно вода

Как да приемаме достатъчно вода всеки ден
Искате ли да отслабнете? Пийте вода. Искате ли да имате по-хубава кожа? Пийте вода. Искате ли да ускорите метаболизма си, да предпазите ставите си (както и останалите органи в тялото), да елиминирате токсините, запека? Вече сигурно схващате логиката...

Организмът практически винаги има нужда от вода. В това идеално от гледна точка на природата "питие" няма да открием нито вкус, нито цвят, нито аромат. Но пък в нея има нещо толкова необходимо - здраве.

Повече от половината от човешкото тяло се състои от вода. Добре е да сме сигурни, че тя работи правилно - за да сме здрави. Тя потиска апетита по естествен път и помага на метаболизма на клетките. Също така регулира температурата в организма и му помага да се освобождава от токсините. Освен това водата пренася кислорода и хранителните вещества и спомага за тяхното по-ефективно и правилно усвояване.

За съжаление няма друга течност, която може да замести водата, когато става дума за нейните естествени ползи. Но пък има нещо хубаво - има много начини да си я набавяме всеки ден в достатъчно количество и при желание да й добавим поне малко вкус - пробвайте например с няколко капки лимон с чашата.

Още нещо хубаво - можем да осигуряваме на организма достатъчно вода без да е необходимо да пием всичката - тя се съдържа в значителни количества в много плодове, зеленчуци и други храни.

Когато става дума за здравето ни, водата е беспорният №1. Ето няколко съвета, които ще задоволят по-лесно нуждите на нашия организъм от нея:

1. Когато се събудите - започнете деня с чаша вода.
2. Нека в хладилника ви винаги има шише с вода.
3. Винаги носете със себе си едно шише с вода.
4. Избягвайте да пиете големи количества напитки, които съдържат кофеин.
5. Всеки път, когато минете покрай шишето с вода, оставено на масата или бюрото, пийте по няколко глътки.
6. Когато се храните, нека до чинията има и чаша с вода.
7. Когато сте гладни, изпивайте чаша вода, преди да седнете да се храните.
8. Яжте повече плодове и зеленчуци.
9. Не пропускайте супата в началото на храненето.
10. Планирайте си деня и си поставяйте цели - нека една от тях е да изпиете поне 1,5-2 л вода.

фото: sxc.hu