Класен хандбалист подсилва Добруджа

В Добруджа няма да привличат хандбалисти от разпадналия се отбор на Шумен.

Класен хандбалист подсилва Добруджа

Първо ново попълнение си осигури ХК Добруджа. В отбора след 3-годишно отсъствие се завръща Светослав Недев. Той е на 27 години, юноша на Добруджа, с мачове за всички формации на националния отбор на България, за последно игра във Франция.


 

Старши треньорът на отбора от Добрич Георги Андреев отрече да има интерес към състезатели на ХК Шумен. Основният съперник на жълто-зелените в последните 5 години прекратява участие в елитната мъжка хандбална група, поради липса на средства. Играчите на Шумен основно ще преминат в Локомотив (Варна).

 

Вчера хандбалистите на Добруджа са направили двустранна игра с националите на България, родени през 1996 и 1997 г. Те са водени от треньора Светослав Божков и са на лагер в Добрич.

 

Преди евромачовете в Куманово Георги Андреев предвижда две контроли - срещу варненските Спартак и Локомотив. Предстои уточняване на датите за проверките. Припомняме, че ХК Добруджа и Куманово ще спорят в първия кръг в турнира за Купата на Европейската хандбална федерация, като мачовете са на 8 и 9 септември (събота и неделя) в Македония. Мъжкият отбор на ХК Добруджа ще участва в евротурнирите за осми пореден път.

 

Светослав Недев се завръща в ДобруджаСветослав Недев се завръща в Добруджа