Добруджа взе първа победа в контролите

Добруджа се наложи над Септември (Тервел) с класическото 3:0.

Добруджа взе първа победа в контролите

Областното дерби се игра на стадион "Дружба" в Добрич.


 

През първата част жълто-зелените срещнаха трудности с отбраната на гостите от Тервел, в която с много стабилна игра се отличиха бившите добруджанци Стефан Славов, Радо Георгиев, Митко Недялков и Мехмед Беидов.

 

До откриване на резултата се стигна в 32 мин. Васил Тачев бе фаулиран в наказателното поле на тервелчани и бившият нападател на Добруджа Петър Кирилов, който от няколко години е съдия, показа бялата точка. Основният реализатор на Добруджа в подготвителния период Васил Тачев бе точен от дузпа, като вкара петия си гол в досегашните летни контроли.

 

През второто полувреме Добруджа натисна здраво съперника и заслужено вкара нови два гола. 7 минути след почивката при центриране от корнер Недко Ангелов майсторски отбеляза с глава за 2:0.

 

14 минути преди края Филип Филчев навърза сам цялата отбрана на гостите и неспасяемо забоде топката във вратата на гостите за 3:0.

 

Като титуляр за Добруджа започна новото попълнение Игнат Дамянов, който игра много силно на поста десен халф. Той идва от Светкавица (Търговище), с който през миналия сезон бе в А група. 

 

Победата над Септември бе първа за Добруджа в досегашните контроли.

 

Двата отбора се подготвят за новия сезон в Североизточната В група. 

 

p8040020_600

 

p8040019_600

 

p8040039_600

 

Един от легендарните за Добруджа братя Славови - Стефан, продължава да показва класа в отбраната на СептемврЕдин от легендарните за Добруджа братя Славови - Стефан, продължава да показва класа в отбраната на Септември