Собствен автомобил за сметосъбиране купува община Тервел

На редовно заседание на местния парламент бяха разгледани материали относно параметрите на системата за организирано сметосъбиране в 16 села в общината и се взе решение за ползване на безлихвен кредит за закупуване на сметосъбиращ автомобил и метални контейнери, за да се осигури услугата през 2013 година

Собствен автомобил за сметосъбиране купува община Тервел
На 31 юли документите на общината за ползване на кредита бяха приети в Предприятието за устойчиви дейности по опазване на околната среда (ПУДООС). Предстои разглеждане от финансиращата институция. Максималният размер на кредита, който общината ще може да ползва възлиза на 543 780 лв.
 
Разрешава се двугодишен гратисен период и погасяване на три вноски. Средствата за обслужване на дълга ще се кумулират в сметка „Чистота” на общината. Съветниците бяха запознати с дълговата експозиция на общината. От числата е видно, че Тервел ползва и обслужва редовно само един кредит  - този, чрез който през 2006 година беше благоустроен квартал „Изгрев”. Това поставя общината в изключително благоприятен диапазон на много ниска задлъжнялост и позволява да бъде обезпечена инвестицията за сметосъбирането.