Измамници „заработиха” 3 бона за час и половина

Ужилените отново са възрастни хора, проявили наивност, въпреки ежедневните предупреждения

Измамници „заработиха” 3 бона за час и половина

На 18 юли около 15:00 часа, на домашния телефон на 82-годишния А.Р., от село Безмер се получава обаждане. Вдигайки телефонната слушалка, възрастния мъж чува жена която плаче. Същата се представя за дъщеря му и казва, че са необходими средства за операция, тъй като си е счупила крака. В разговора се включва мъж, който се представя за лекар и заявява, че за да се осъществи операцията са необходими 9 000 лева. Мнимият доктор, казал, на дядото, че ще изпратят санитар, за да вземе колкото пари има в момента. Възрастният човек приготвя сумата от 2 000 лева, които малко по-късно предава на непознат мъж пред дома си.



Половин час по-късно, решава да позвъни по телефона на дъщеря си. В разговор с нея установява, че е станал жертва на измама. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Сходен случай е регистриран и в село Коларци около 13:30 часа.
На домашния телефон на 78-годишната Р.Ж. се получава обаждане. Отново плачещ женски глас, представящ се за дъщерята на измамената и последващ разговор с мним лекар, успяват да въведат в заблуждение й възрастната жена. Р.Ж., успява да събере сумата от 1000 лева, които по-късно предава пред дома си на непознат мъж.


Областна дирекция на МВР за пореден път апелира: Не се доверявайте, не давайте пари на непознати хора! При всяко съмнение, търсете помощ от полицията на телефон 112.