Осъдиха условно 12-класник

Наказание 3 месеца условно лишаване от свобода при 3 години изпитателен срок ще търпи 19-годишният Атанас Ян. Георгиев след като Окръжен съд – Добрич, групира наложените му наказания по две присъди

Осъдиха условно 12-класник

На 19-ти юни, Районен съд – Добрич е одобрил сключеното между Георгиев и Районната прокуратура споразумение, за решаване на наказателното му дело за опит за кражба. Той е признат за виновен и е наказан с 3 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено с 3 години изпитателен срок.



На 9-ти юли, Окръжен съд – Добрич одобри сключеното между него и Окръжна прокуратура, споразумение за решаване на дело за опити да прокара в обръщение две подправени банкноти по 20 лв. С него му е наложено наказание лишаване от свобода за срок от 3 месеца с 3 години изпитателен срок.


 След като се запозна с приетите по делото доказателства и становища, Окръжен съд установи, че деянията по двете осъждания на младежа са извършени преди да има влязла в сила присъда, докато е имал статут на неосъждан. Налице са добри характеристични данни за него и за семейството му и му предстои да завърши средно образование, като в момента работи. Съдът взе предвид, че двете престъпления са останали в стадия на опита и от тях не са настъпили вредни последици.


Георгиев живее в село Одринци, община Добричка, ученик в 12 клас, не е семеен, работи, няма предишни осъждания.

 

Определението на Окръжен съд – Добрич, подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна, в 15-дневен срок.