Diablo III взе човешка жертва

Нова смърт след изтощителен гейминг. 18-годишен тайванец почина от увлечение по Diablo III

Diablo III взе човешка жертва

Нов трагичен инцидент затвърди имиджа на компютърните игри като опасно занимание за младежите. 18-годишен тайванец почина след 40-часов непрекъснат гейминг с Diablo III, съобщи ComputerAndVideoGames.com. 

Случаят е потвърден и от издателя на играта - студио Blizzard.

Наскоро момче от Китай почина след тридневно занимание с обикновена аркадна машина за игри. Подобни инциденти имаше и досега, обикновено в Китай и други азиатски страни. Въпреки мерките, които властите предприемат, игрите продължават да взимат жертви сред вманиачените геймъри. Решение засега не се вижда.

 

Според свидетели, младият тайванец е играл на Diablo III в продължение на 40 часа, в затворена стая, без да се храни и без да спи.

 

Работници в развлекателното заведение открили Чуанг заспал на стола и го събудили. Момчето станало, направило няколко крачки и се строполило на земята.

 

Пристигналите медици закарали Чуанг в болница, но не могли да го спасят - смъртта настъпила бързо.

В официално изявление Blizzard посочва, че геймърските навици са лична отговорност, но трябва да има определено ниво на контрол, особено когато става въпрос за младежи. Полицията информира, че смъртта на тийнейджъра е настъпила заради проблем със сърцето.