Трима души от областта са загинали в пожари

5 умишлени палежа на автомобили са станали в Добрич от началото на годината досега, съобщи комисар Димчо Симеонов – директор на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението”

Трима души от областта са загинали в пожари

Общият брой на изгорелите возила е 12, като за същия период м.г. те са били 9. В останалите случаи огънят е бил предизвикан от късо ел.съединение или неизправност в горивопровода и основната причина за това е, че караме стари коли, а не ги поддържаме. Общо в отрасъл „транспорт” до момента са регистрирани 25 пожара.



 

Пострадалите от пламъци са четирима. Повечето жертви са стари и немощни хора или пушачи, заспали с цигара в уста, след употреба на алкохол. Такъв е случаят със загиналите баща и син по ул. „Суха река”, поясни Симеонов.


Пожарникарите са реагирали на 680 произшествия до момента. В 92 от случаите има материални щети, а в 349 – няма. Изгорели са 1222 кв.м. покривни конструкции и 1920 бали фураж. Най-много пожари са възникнали в жилища – 53, основно от късо ел. съединение, печки или други уреди.