Европейската комисия обяви конкурс специално за Набор `92

Европейската комисия обяви конкурс само за родените през 1992-ра година, за създаване на статия (текст),видеоклип, снимка, рисунка (комикс) или приложение за смартфон в следните тематични категории : Образование и гражданство; Заетост и предприемачество; Култура и свободно време; Потребители и околна среда

Европейската комисия обяви конкурс специално за Набор `92

Всеки участник може да изпрати до две творби, които да бъдат в две различни форми. Творчески продукти могат да бъдат представени и от групи. Трябва да бъде посочен ръководителят на групата, на когото ще бъде връчена евентуалната награда. Творбите могат да бъдат представени на някой от 22 езика на ЕС чрез съответния формуляр на уебсайта www.generation1992.eu и трябва да бъдат получени най-късно до 24:00 часа централно европейско време на 9 септември 2012 г.


 

Наградите за отличените в конкурса са възможност за стаж в Брюксел или друг град, координиран от Европейската комисия (Генерална дирекция „Вътрешен пазар и услуги“). Всички 20 финалисти ще бъдат поканени за участие в „Седмицата на единния европейски пазар“ в Брюксел през октомври 2012 г. Участието им ще включва пътуване до Брюксел,  еднодневно участие в церемонията по награждаването, организирано посещение на Европейската комисия и социална програма. Те ще могат да участват в семинари с наставници за творческия конкурс „Набор 1992“. Предвижда се и вечеря в типичен ресторант („brasserie“).

 

Повече информация можете да получите от Областния информационен център.