Музикално-танцов фестивал се представя в Балчик и Добрич

От днес до 19-ти юни, в Балчик, ще се състои Втори Международен музикално-танцов фестивал „Слънчева България”. Организатор на събитието добричкият туроператор „Олимпия Груп”, с подкрепата на общинските администрации в Белия и областния град.

Музикално-танцов фестивал се представя в Балчик и Добрич

Творчески колективи от България, Русия, Беларус и  Украйна  ще покажат разнообразни художествени произведения.  


Фестивалът има за цел да  популяризира България и  Балчик като дестинация за културен туризъм. Международно жури с участието на Стоян Господинов – главен художествен ръководител на ПФА „Добруджа”, Харисов Победа – член на Управлението  на Украинския национален съюз на хореографите, Игор Храмов – главен балетмайстор на Лвовския оперен театър, Наталия Атанасова – управител на „Олимпия Груп” - лауреат от фестивали, обективно ще оценява изпълненията и ще даде тласък в кариерата на стотиците участници в „Слънчева България”.
 
Откриването е днес, от 16 часа, с тържествено шествие по ул. „Черно море”, а от 17 часа – на сцената на централен площад „21-ви септември” в Балчик.
 
Концерт в Добрич, в рамките на фестивала, ще се състои на 18-ти юни, от 17 часа на площад „Свобода”, с участието на ПФТС „Добруджа” – Добрич и ансамблите „Арника”- Лвов, „Весна”, „Веселые Черевички” и „Щирчанка”,  Украйна.