Мъж от Пряспа трикратно обира чужд имот

Днес в Районен съд – Балчик се гледа дело срещу 28-годишния М. Мл. Ст. от село Пряспа. Той е подсъдим по обвинение за това, че през април 2011 г. в родното си село, от имот на добричлия откраднал 300 кг. метални изделия на стойност 450 лв.

Мъж  от Пряспа трикратно обира чужд имот

М. Ст. нямал пари и решил да извърши кражба. През съборена оградна мрежа той влязъл в чеждия двор и задигнал винкели. Отнетото той изнесъл и укрил в съседен имот. На следващия ден продал металните профили в пункт за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали в Добрич. За тях получил 50 лв.


 

Няколко дни по-късно подсъдимият влязъл отново в имота и проникнал в къщата през направен отвор от неустановено по досъдебното производство лице. С помощта на намерено в къщата желязо М. Ст. изкъртил метална решетка, монтирана на един от прозорците. В помещенията намерил мeтални профили. Той поставил металните изделия в чували и ги укрил в съседен имот. На следващия ден продал вещите в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в Добрич и получил за тях 50 лв.


В средата на април той влязъл за трети път в имота. Направил отвор в стената на гаража и изнесъл от него крик и 110 кг метали – болтове, гайки, машинни елементи и други. Както предходните два пъти, укрил отнетото в съседен имот. На следващия ден бил заловен от органите на МВР, докато превозвал металните изделия за продажба в Добрич.


Разследването установило от показанията на пострадалия, че предмет на кражбата са метални изделия с маса 300 кг. М. СТ. има начално образование, не е осъждан.