Обрат: Добруджа остава в Б група

Отлично информирани наши източници определят шансовете на Добруджа да играе и наесен при професионалистите на 80%.

Обрат: Добруджа остава в Б група

Очаква се два отбора от Източната Б група да не получат лиценз утре. Дори и само единият да не бъде допуснат до втория ешалон, мястото му ще бъде заето от Добруджа, категорични са запознати със ситуацията.


 

Именно заради огромната вероятност това да се случи всички футболисти на добричкия клуб не бързат да си търсят нови отбори, а спокойно изчакват решението на лицензионната комисия, което може да върне Добруджа в Б група.

 

Припомняме, че преди пролетния полусезон БФС обяви, че през тази година не само последните два отбора в двете Б групи ще изпаднат, но и осмите в крайното класиране. Именно на злощастното осмо място завърши Добруджа в Източната Б група. Въпреки това според наши източници шансовете да останем са много големи - поне 80%.

 

Подобна хипотеза се потвърждава и от категоричното желание на новия треньор Иван Атанасов да води отбора през следващия сезон, независимо от това, в коя група ще играе той. Вратарят, изкарал 4 години на стадион "Дружба", е бил старши треньор в Саудитска Арабия, Спортист (Своге), включително и в А група, и Пирин (Гоце Делчев). Той е основател и треньор във футболната школа за деца "Интер" - София.

 

Добрич Онлайн научи още, че сред възможните нови футболисти в Добруджа е бивш дългогодишен титуляр в националния отбор на България, с впечатляваща визитка от терените на най-добрите първенства в Европа, който вече е заявил съгласие да приключи кариерата си в Добрич. Трансферната бомба естествено обаче минава през положително за Добруджа решение на лицензионната комисия.