Преглед на печата

Ахмед Доган не изключва радикални настроения. Идват най-много туристи от Русия

Преглед на печата
Труд

Идват най-много туристи от Русия

Според предварителните финансови разчети от национален туризъм в бюджета на държавата се очаква да постъпят над три милиарда евро. Това заяви в Кърджали заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.

Труд

Ахмед Доган не изключва радикални настроения

Не изключвам догодина на изборите в България да се повтори случващото се в Гърция и никой да не иска да състави кабинет. Това заяви лидерът на ДПС Ахмед Доган на традиционния митинг в местността "Демир баба теке" край Исперих.

Това е 20-тото издание на събора, на който се отбелязва годишнина от Възродителния процес и Майските събития от 1989 г.

Пред потенциалните си избиратели Ахмед Доган заяви, че не изключва да има радикални настроения в страната, тъй като, по думите му, гладният човек търси изход във всичко.

"Българският избирател трябва да осъзнае, че популизмът и демагогията водят до такива режими като сегашното управление", допълни Доган.

В негова подкрепа се изказа и кметът на Гърмен Ахмед Башев, според когото в момента в страната върви нов възродителен процес.

24 часа

София тек парк? Да, но по-добре да има условия за иновации

Президентът Росен Плевнелиев съобщи по време на посещението си в САЩ, че в София ще се строи високотехнологичен парк. Всеки читател може да се запознае с идеята в интернет на адрес www.president.bg.

В дните след анонсирането на намеренията на президента се появиха статии в най-различни онлайн издания и във фейсбук. Някои отричаха, други подкрепяха. Специално за "24 часа" споделям следните наблюдения, базирани на дългогодишния ми опит в областта на интернет у нас и по света.

Хубаво е да се строи повече у нас и да се привличат чужди инвеститори. Но е хубаво и да си напомняме, че "Хюлет-Пакард" дойдоха у нас и дадоха работа на хиляди хора - без да има Sofia Tech Park и въпреки усилията да им се попречи.

Може би стана, защото проектът бе дело на една изключително упорита жена - Саша Безуханова. Президентът заяви, че "с реализацията на проекта Sofia Tech Park България може да възстанови лидерските си позиции от близкото минало, особено в областта на информационните технологии (ИТ)".