Преглед на печата

Маниак опита да изнасили студентка с белезници. Посред бял ден!; Премиерът: Полицейски коли с мегафони ще ни информират при земетресение

Преглед на печата
24 часа

Маниак опита да изнасили студентка с белезници. Посред бял ден!

Ново сексуално посегателство срещу студентка от Нов български университет потресе възпитаниците му.

Маскиран мъж се опитал да изнасили 19-годишната В. П. посред бял ден на охраняем паркинг пред вуза в сряда.

Докато момичето се борело с насилника в колата си, пазачът на паркинга наблюдавал безучастно.

"Ние сме касиери. Продаваме паркоместа. Казали са ни да не влизаме в пререкания", призна пред "24 часа" охранителят Любомир Линков вчера.

Драмата се разиграла на метри от мястото, на което друга студентка бе изнасилена и ограбена от сириеца Мухамед Нубар четири месеца по-рано.

24 часа

Удрят банда, снабдявала турци с лични карти за ЕС

Пловдивски полицаи разбиха банда, която е произвеждала и доставяла фалшиви български документи за самоличност.

Основни клиенти са били турски граждани. Това им осигурявало свободно преминаване на границите на държави от ЕС.

Групата наброява шестима, които били наблюдавани от няколко месеца. Половината от тях били от ромски произход. Те набавяли клиентите.

При операцията в жилище в пловдивския кв. Коматево са иззети компютри, лаптоп, цветен принтер, скенер, преносима памет със 152 файла и сканирани български документи за самоличност.

Труд

Премиерът: Полицейски коли с мегафони ще ни информират при земетресение

Разпоредено е всички налични полицейски патрули да съобщават с включени светлини и по мегафони официалната информация, която ще се издава от Института по геофизика, когато има силно земетресение. Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет, на който присъства и директорът на Националния институт по геофизика, геодезия и география проф. дфн. Николай Милошев.

"Всички медии имат равен достъп и незабавно трябва да получат информацията. Разпоредили сме - синя лампа да се осигури на Милошев, за да има кола със синя лампа", каза премиерът. Така в случай на земетресение той ще разполага с полицейски патрул, който да го ескортира до сградата на БАН. Официалната информация за земетресения ще се издава лично от проф. Милошев или от оторизирано от него лице.
 
Труд

Плевнелиев подари 200-килограмово яйце на папата

Президентът Росен Плевнелиев подари 200-килограмово великденско яйце на папа Бенедикт XVI, съобщи Фокус.

На традиционната аудиенция за Деня на славянската писменост и българската култура президентът разговаря на четири очи с главата на Римокатолическата църква. Разговорът е протекъл на родния език на папата - немски.

Подаръкът от българската делегация обаче не успял да влезе в стаята, поради размерите си. Великденското яйце е високо над 2 метра. То е изработено от Георги Андреев и майстори от пловдивско ювелирно студио. Завършването му е отнело две години, а 15 бижутери са участвали в сглобяването му. Великденското яйце е изработено от иноксова стомана и има златно покритие.