6-годишно индийче програмира на C++

Момчето се готви да влезе в книгата на рекордите на Гинес.

6-годишно индийче програмира на C++
Индийско дете има всички шансове да попадне в книгата на Гинес като най-млад програмист в света. Още на 3 години момчето започнало само да качва и управлява игри като Modern Warfare и Metal Gear Solid, а на 4 вече пишело собствени геймърски емулатори, предава BBC.

Днес шестгодишният Уасик Фархан-Рупкота програмира със C++ и владее сляпо писане на текст. Майката вярва, че синът й е достоен за книгата на рекордите на Гинес със своите изключителни за възрастта си умения по програмиране.

„Знаех, че е необикновено дете от момента на раждането му”, разказва Синтия Фархан-Рупкота. Момчето се надява неговите умения да бъдат оценени по достойнство от компаниите и книгата на Гинес, допълва майката.

"Моята амбиция е да стана компютърен експерт и да работя за голяма компания в бъдеще", споделя 6-годишният талант.

В книгата на Гинес все още няма рекорд за най-млад програмист. От организацията обаче приветстват подобна идея и насърчават Уасик да кандидатства за първото по рода си признание.

В момента бъдещият рекордьор се обучава самостоятелно вкъщи. Родителите смятат, че по този начин ще осигурят по-високо ниво на образование на момчето. „Като майка, аз мечтая моят син да стане голям учен", споделя Синтия.