Добруджа загуби у дома

Добруджа допусна поражение от Любимец на стадион "Дружба" с 1:3.

Добруджа загуби у дома

Марио Близнаков бе изведен зад отбраната на добричлии и откри за гостите в 32 мин.


 

Само 10 мин. по-късно Васил Тачев бе фаулиран в наказателното поле на Любимец и Добруджа получи добра възможност да отбележи от дузпа. Зад бялата точка застана Николай Станков, който обаче изпълни една "серхиорамоска" - високо над вратата.

 

Добруджа все пак успя да изравни само 2 мин. след почивката. Станков се реваншира за пропуска от дузпа с асистенция. Той проби по лявото крило, навлезе в наказателното поле на гостите и центрира остро към Станимир Андонов, който отбеляза за 1:1, разписвайки се във втори пореден мач.

 

Равенството не удоволетворяваше и двата отбора и те потърсиха пълния комплект точки. 

 

В 70 мин. последният в отбраната на Добруджа Антон Димитров фаулира откъсващ се нападател на Любимец и централният защитник на добричлии получи червен картон.

 

Неприятностите от тази ситуация не свършиха до тук. Близнаков изпълни точно фаула от границата на наказателното поле и изведе Любимец отново напред в резултата.

 

До края останали с човек по-малко домакините опитваха с изсипани топки пред вратата на Любимец да достигнат до положение.

 

Гостите пък умело атакуваха в разредената отбрана на жълто-зелените и само феноменалните спасявания на вратаря Николай Радомиров запазиха интригата до самия край на мача. 

 

Все пак Любимец достигна до трети гол 2 минути след редовните 90, отбелязан от Илиян Трифонов.

 

Въпреки загубата Добруджа запазва спасителното седмо място в Източната Б група, но утре Спартак при победа над Черноморец (Поморие) във Варна може да се доближи само на точка до добричлии.

 

Любимец пък запазва второто си място и остава в битката за елита със спечелените 3 точки в Добрич.