Байерн удари Реал (Мадрид) с гол в края

Баварците продължават да нямат загуба от Кралския клуб на собствения си стадион.

Байерн удари Реал (Мадрид) с гол в края
Байерн победи Реал (Мадрид) с 2:1 в първи полуфинален мач от Шампионската лига. Успехът дойде с гол на Марио Гомес минута преди края. Така беше спазена традицията баварците да не губят от Кралския клуб на собствения си стадион. Минималната победа на гранда от Мюнхен запази интригата за реванша след седмица на “Сантяго Бернабеу”.
 
Байерн откри резултата в 17-ата минута, когато Франк Рибери се разписа при разбъркване в наказателното поле на Икер Касияс. Минути преди това съдията Хауърд Уеб не отсъди дузпа за мюнхенци, след като Серхио Рамос дърпаше Рибери за фланелката. Баварците имаха предимство до края на първото полувреме, но не стигнаха до втори гол.
 
Реал (Мадрид) успя да изравни резултата в началото на второто полувреме. Грешка в защитата на домакините позволи на испанците да пратят топката във вратата на Мануел Нойер. Първо отбраната на Байерн остави Кристиано Роналдо да бие във вратаря, Нойер парира, но кралският клуб продължи атаката си. Топката стигна до Роналдо на аутлинията и той върна към Месут Йозил. Германският национал се оказа непокрит във вратарското поле и без проблем прати топката във вратата.
 
Байерн имаше още претенции към рефера Хауърд Уеб. Една от тях беше за дузпа срещу Марио Гомес. Английският съдия пожали и Шаби Алонсо и Марсело. Испанецът имаше вече един жълт картон, но не получи втори за фаул срещу Рибери. В края на мача Марсело грубо изрита Томас Мюлер отзад, въпреки че топката вече не беше в краката на футболиста на Байерн.
 
Марио Гомес донесе победата на домакините в 89-ата минута. Филип Лам проби по дясното крило и центрира в наказателното поле, където Гомес успя да прати топката зад гърба на Касияс. С 12-ия си гол в турнира през този сезон германският национал даде шанс на Байерн да стане първия отбор, който ще играе финал на Шампионската лига на собствения си стадион.