Цонко Цонев: Вадя Калиакра от "А" група

Шефът на Калиакра иска наказание до края на сезона за рефера Кирилов.

Цонко Цонев: Вадя Калиакра от "А" група
Благодетелят на Калиакра Цонко Цонев има намерение да извади Калиакра от „А” група. Като причина за това той изтъкна съдийство на Иван Кирилов във вчерашния мач срещу Славия, загубен с 1:2.

"Престъпно съдийство на съдията Иван Кирилов. Мълчах един есенен полусезон, един пролетен полусезон, обвинявах нашите футболисти, че играят слабо. Този път те се раздадоха докрай за каузата Калиакра. Съдията със своите престъпни намерения, обслужвайки Венци Стефанов, опорочи не само мача, но и всичко ставащо в българския футбол. Погледнете само какво се случи в днешния кръг. Как свириха съдиите в Ловеч? Венци Стефанов тръгнал да играе в Европа, а не може да бие с футболни средства Калиакра Каварна.

Ако този престъпник не бъде наказан до края на шампионата да не свири мачове в „А” група, ще извадим отбора от първенството. За това, че ще лишим хората от мачове с българските грандове като Литекс, Лудогорец, "Левски", ще бъдат виновни хората от Българския футболен съюз. Вярвах на Боби Михайлов и на неговата мъжка дума. Но се оказа, че в българския шампионат се защитават определени интереси. А футбол и феърплей няма.

Как е възможно този престъпник да свири 22 фаула пред нашето наказателно поле. И да чака някой да отбележи гол от пряк свободен удар, каквото и се случи. Обиден съм и съм огорчен. Не може хора от една малка община да дават сили, средства и умения в този край на България да се играе футбол от елитна група и хората да имат възможност да гледат най-добрите футболисти и отбори, а далавери и интереси да определят крайния изход на мачовете. Това не е футбол, това не е първенство", беснее Цонев.