Кметът на Добрич участва в две заседания в София днес

Детелина Николова участва днес в заседания на Управителните съвети на Националното сдружение на общините и Фонда за енергийна ефективност в София.

Кметът на Добрич участва в две заседания в София днес

Дневният ред на Сдружението на общините предвижда позиция по проекта за размерите на взаимоотношенията между бюджетите на общините и държавния бюджет за 2013 – 2015 г. Ще бъде разгледано предложение до Министерски съвет за състава на българската делегация в Конгреса на местните и регионални власти, ще се обнови състава на представителите на НСОРБ в управителни и консултативни органи. Управителният съвет ще дебатира върху становища по проекти на Закона за насърчаване на инвестициите и Закона за гражданската регистрация. Кметовете ще разгледат още отчет за дейността на фонд ФЛАГ през 2011 г. и бизнес – план за 2012 г и резултати от важни срещи на представители в организацията в инициативите „Партньорство за открито управление” и „Освободи интернет”. В точка други УС ще одобри допълнение на становище по проект на Закона за предучилищното и училищно образование.


 

По – късно кметът на Добрич Детелина Николова ще се включи и в заседание на  УС на „Фонд „Енергийна ефективност и възобновяеми източници”. Фондът ще разгледа доклади за одобрение на енергоефективни проекти на градовете Бургас и Правец, както и одити на годишния финансов отчет.