10 заявки за пролетно чистене за 4 дни

Припомняме, че местната администрация обяви дните от 2-ри до 12-ти април за великденска акция за хигиенизиране на Добрич

10 заявки за пролетно чистене за 4 дни

За първите четири дни вече с постъпили 10 заявки от частни лилца за почистване на междублокови пространства в Дружбите, Балик, Игликите, Албените до ЖП-гара и в центъра на града. На всички, които заявят своето желание да организират почистване на тел. 604 573, общината раздава чували и ръкавици, и осигурява транспорт за извозване на отпадъците.


 

Училищата и детските градини, които са най-активни в пролетното почистване, ще се заемат с дворовете, прилежащите пространства и местата за обществено ползване около учебните заведения, както и градския парк по предварително изготвен график. За тях също са осигурени предпазни ръкавици и торби за смет, които се раздават в отдел „Образование”, съобщиха еколозите на общината.

 

Само една фирма от Добрич е заявила досега, че ще се включи в националната акция за почистване на България, на 12-ти май. До тогава има повече от месец и еколозите се надяват, че много повече организации и хора на бизнеса ще се включат в инициативата.