Слънце ни очаква днес

Днес над много райони от страната денят ще започне със слънчево време, но от югозапад облачността бързо ще се увеличава.

Слънце ни очаква днес

Около и след обяд над повечето райони ще бъде предимно значителна и на места, главно в западната половина от страната ще превали краткотраен дъжд, в планинските райони с гръмотевици. Ще духа слаб югозападен вятър. Дневните температури ще се повишат с още 2-3 градуса и максималните ще бъдат между 20 и 25°, в София - около 21°.



Атмосферното налягане е близко до средното за април - слабо ще се понижи.
Сутринта над планините ще е предимно слънчево, но от югозапад облачността бързо ще се увеличи. Още преди обяд в Пирин, а около и след обяд на места в Рило-Родопската област и Западна Стара планина, ще превали краткотраен дъжд, в отделни райони ще прегърми. Ще духа умерен, по откритите части временно и силен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 13°, а на 2000 метра - около 7°.


Над Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево, но през втората половина от деня и там ще се заоблачи. През деня - без валежи. Ще духа слаб югозападен вятър. Дневните температури ще се повишат и максимални ще бъдат между 16 и 21°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала. Вечерта и през нощта и там ще има краткотрайни превалявания.