Проститутките поскъпнаха с 20 лв. ; Абсолютен рекорд 2.70 лв. за А-95...

Водещи заглавия в неделната преса днес:

Проститутките поскъпнаха с 20 лв. ; Абсолютен рекорд 2.70 лв. за А-95...
„МОНИТОР”

„Проститутките поскъпнаха с 20 лв.”
Заради отлива на редовна клиентела
В кризата мъжете по-рядко давали пари за компаньонки

Цената на столичните проститутки скочи с по 20 лева за сеанс. Поскъпването е засегнало най-вече компаньонките, които практикуват професията в личните си апартаменти или в такива, наети от сутеньори, показа проверка на „Монитор”. Така ако доскоро едно пълно обслужване за час от труженичка, разполагаща със собствен терен, излизаше 60 лева, сега мераклиите ще трябва да се бръкнат с 80.

 „24 ЧАСА”

„Ще спират инфаркт с ваксина”

Ваксина може да спира инфаркти след 5 г., съобщават учени на конференция в “Импириъл Колидж Лондон”, цитирани от в. “Дейли телеграф”. Става дума за препарат с антитела, който ще предотвратява отлагането на мазнини в артериите. Високият холестерол е основен рисков фактор за острия инфаркт на миокарда.

„ПРЕСА”

„Държавата чака €200 млн. от лукс имоти”
Приватизират дипломатически сгради

Държавата вади за продан луксозните си резиденции, апартаменти и сгради, обединени в Агенция за дипломатически имоти в страната. Процедурата бе раздвижена в петък, след като Агенцията за приватизация обяви избор на оценител. За продажба ще бъдат обявени имоти с обща площ 100 000 кв. метра. По предварителни разчети от сделката се очакват между 120 и 200 млн. евро.

 

„ТРУД”

Абсолютен рекорд 2.70 лв. за А-95
Бензинът изпревари дизела по скъпотия

Безпрецедентен връх стигна цената на бензина на дребно вчера-2,70 лв. за литър А-95 Н, показа проверка на „Труд" по бензиностанциите. Такова ниво най-масовото гориво не бе достигало дори по време на ценовия шок от лятото на 2008 г.

Бойко Борисов и металурзите: Прости сме и се разбираме

„Ние сме прости хора, работата ни е тежка, но без пари не се издържа вече. Вие ни помогнахте много."
С тези думи мъже и жени от Оловно-цинковия комбинат в Кърджали посрещнаха вчера премиера Бойко Борисов.

 
„ТЕЛЕГРАФ”

Внасяме агнето на части

По 2-3 кг агнешко месо u кора яйца внасят нашенци през ГКПП Отоманци от съседна Сърбия, тъй като им излиза близо двойно no-еВтино, отколкото да си го купят от България. По-предприемчивите дори са започнали да въртят търговия на дребно, слагайки си надценка. Въпреки че вносът на такива продукти през граница е забранен, граничарите не могат да спрат куфарната търговия, защото количеството минава за лична консумация.

Миньорите със заплати, дадоха им по 325 лв. помощ

Глътка въздух занесе вчера на миньорите от ОЦК-Кърджали премиерът Бойко Борисов. Той лично посети града, за да обяви на спонтанно събралите се да го видят работници, че държавата ще им отпусне еднократно по 325 лв., както и че идната седмица може да им бъдат изплатени по 2-3 заплати от невзетите с месец и.

„СТАНДАРТ”

Руснаци идват за чудесата

От списанието обещаха, че ще подкрепят кампанията на "Стандарт" през цялата година. Във всеки брой на месечното издание ще бъде публикуван по един материал за родните туристически атракции. Тази година обществен съвет от над 100 интелектуалци, кметове, архитекти и представители на медиите ще отсее топ 30 на кандидатите на страната ни за ЮНЕСКО.

Съд за неплатена вода

Бърз съд ще грози хората с неплатени сметки за вода. Това предвижда проект на Националната стратегия за развитие и управление на водите, публикуван за обществено обсъждане на сайта на екоминистерството. Причината - ВиК компаниите се жалват, че не могат да съберат борчовете от длъжниците си.