Да почистим Добрич!

И тази година Община Добрич призовава гражданите да се включат в пролетното почистване на града, което ще започне на 2 април и ще продължи до 12 април.

Да почистим Добрич!

Добрич  ще се включи и в националната кампания „Да почистим България за един ден”, която е обявена за 12 май.  За удобство на гражданите Общината осигурява ръкавици и чували за смет, а на тел. 604 573 се приемат заявки за извозване на събраните отпадъци. В отделните райони на града добричлии започнаха вече да почистват междублоковите си пространства и залените площи.


 

Фирмата, ангажирана със сметопочистването „А. С. А България” ЕООД  в момента извършва метене, измиване на основните пътни артерии и централна градска част, почиства уличните регули от струпаните наноси през зимния период, както и хоризонталните линейни отоци. Общинското предприятие „Устойчиви дейности и проекти” се грижи за почистване на зелените площи и разделителните ивици на булевардите и  централната част. Ще се почистят и терени в жилищните комплекси  «Балик», «Строител» и «Югоизток».

 

Училищата и детските градини, които са най–активни в пролетното почистване, ще се заемат с дворовете, прилежащите пространства и местата за обществено ползване около учебните заведения, както и градския парк по предварително изготвен график. Извозването на отпадъците ще се извършва от «А.С.А България».

 

Община Добрич апелира: Нека от 2 до 12 април заедно да почистим района около дома си, да се погрижим за детските площадки, за училищните дворове и местата за отдих, за да направим Добрич по-приятно и уютно място за живеене.