Съдът решава за синята зона до месец

В 30-дневен срок Административен съд – Добрич трябва да се произнесе по делото за законосъобразността на синята зона в Добрич, съобщи за www.dobrichonline.com председателят на съда Светлана Борисова. Делото срещу решението на общинския съвет е заведено от областния и общински председател на БСП в Добрич Владимир Калчев.

Припомняме, че според него правата на гражданите, живеещи в райoните на синята зона не са защитени и не е обоснована необходимостта от създаването й. Калчев смята още, че и самата форма на служебен абонамент нарушава приетата наредба, според която зоната ще бъде за кратковременно паркиране. Според лидера на социалистите служебният абонамент противоречи на член 99 от Закона за движение по пътищата, според който кратковременното паркиране е между 30 минути и 3 часа, а служебният абонамент ще важи от 8.00 до 18.00 часа, тоест за 10 часа.


Днес се проведе третото заседние по казуса. На него бяха представени изисканите от Общински съвет – Добрич доказателства и бяха изслушани пледоариите на двете страни в процеса. До месец, считано от днес, Административен съд – Добрич ще излезе с решение по казуса.