Преглед на печата

Какво пишат на първите си страници ежедневниците

Преглед на печата
В. „ДУМА”

Няма да платят на стачниците в Мадан и Кърджали
Синдикалистите заплашиха да продължат протеста, ако не получат дължимото днес Въпреки обещанията на Тотю Младенов и Трайчо Трайков стачкуващите в ГОРУБСО-Мадан и в Оловно-цинковия комбинат в Кърджали няма да получат днес забавените вече с месеци заплати.
От програмата за СПИН и туберкулоза - обидени
Със средства от Глобалния фонд купили лекарства за болни с мултирезистентна туберкулоза, 74 000 евро отделили за ваучери за храна на пациенти, 470 000 евро отишли за антиретровирусни медикаменти

В. „ТЕЛЕГРАФ”

Нашенки скубят руснаци по нета
Примамват ги с фото на Николета Лозанова
Точат парите на шараните с импулсни телефони в сайтове за запознанства
BG измамнички плъзнаха като хлебарки в руски сайтове за запознанства.
Франция иска реформа в Шенген
Шенгенските споразумения да бъдат преразгледани, настоя вчера френският президент Никола Саркози. На предизборен митинг той настоя да прекрати участието на страната в зоната за свободно придвижване

 В. „ТРУД”

Майчинските се топят
За една година парите за майчинство през първата година след раждането са намалели с 22 лв. на месец. Това показва справка, направена за „Труд", от Националния осигурителен институт. През януари 2012 г. сумата е била 391 лв., а година по-рано - 413 лв.
Юруш на ремонтите
От няколко дни всички българи получават „неприятни" писма по пощата, приканващи ги да си платят местните данъци и такси. Предстои да видим как с нашите пари новите кметове и общински съвети ще променят градовете и селата, в които живеем.

В. „СТАНДАРТ”

Къпем шейхове
Предлагаме на Катар баните в София и Банкя
София ще предложи на шейховете от Катар най-прочутите си минерални бани. Кметът Йорданка Фандъкова ще търси инвеститори по време на визитата на премиера Бойко Борисов в емирството.
Бонуси за бизнеса, ако наема млади
Брюксел ни дава 350 млн. лв. за заплати на специалисти до 29 години
Кабинетът обещава работа на младежите до 4 месеца след дипломиране
Работа на младите след дипломиране ще се заеме да търси кабинетът. Правителството си поставя амбициозната задача всеки млад човек у нас да има работно място най-късно 4 месеца след завършване.
 
В. „КЛАСА”

“Банки продават замразени хотели с до 50% загуба”
Банките у нас продават замразени ваканционни проекти с до 50 на сто по-ниска цена от първоначалната. Това съобщи Теофил Петров, изпълнителен директор на инвестиционната компания GreenLife.

В. „24 ЧАСА”

“Стигаме до морето с 40 минути по-бързо”
С 40 минути ще се съкрати времето за пътуване от София до Бургас това лято. От юли ще бъдат пуснати три нови отсечки от магистрала "Тракия " и по нея ще се стига до Петолъчката край Сливен.

 В. „НОВИНАР

„Българинът тегли малки заеми заради забавени заплати”
Търсенето на кредити в по-голям размер е нараснало спрямо 2011 г.. Това обяви пред "Фокус" изпълнителният директор на "Кредит център" Тихомир Тошев.

В. “КАПИТАЛDAILY”

“България ще емитира дълг и в чужбина”
Приватизация и ДЦК ще допълнят нужния ресурс за плащането от 1.6 млрд. лв. по еврооблигациите догодина

В. „МОНИТОР”

„Чужди педофили на лов за деца у нас”
Педофили чужденци са започнали да идват в България, за да търсят малки момченца и момичета, които да им задоволяват сексуалните фантазии. Това съобщиха пред „Монитор” служители от група „Детска престъпност” в столичната полиция.