Найденов се закани: Ако не се свалят цените на родните яйца, пускам на пазара полски

Важно е да не бъдат нещастни българските пенсионери и хората с малки заплати и затова днес ще обясня на всички, които се занимават с птицевъдство, че ако цените не се променят и не станат нормални, няма да получат около 6 млн. лв. безвъзмездни помощи. Това заяви в предаването „Тази сутрин" по бТВ министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Найденов се закани: Ако не се свалят цените на родните яйца, пускам на пазара полски

По думите му, полските яйца са по - евтини, защото там има много по - голямо производство. Той припомни, че преди време лично е бил помолен да спре доставките на полски яйца в България и той го е направил.



„Ако обаче не се намали цената на яйцата, ще отворя отново българския пазар за полски яйца", закани се министърът. Той поясни, че това изобщо не иска да се смята като заплаха. По думите му, ако започнат отново да се продават полски яйца, цената на българските автоматично ще спадне заради голямата конкуренция.

„Не е нормално цената в Берлин, Париж или Брюксел на едно яйце да е с 10 ст. по - евтина от тази в България", каза още Мирослав Найденов.