3-ма починали при 2 тежки катастрофи в Добричко

На 11.09.2010 г., около 17.40 часа е получено съобщение за възникнало пътно- транспортно произшествие по пътя гр.Добрич- с.Крушари, на входа на с.Паскалево. При посещение на място е установено, че 56 годишния Е.К. на л.а. “Ваз”, от с.Паскалево е навлязъл в лентата за насрещно движение и е блъснал л.а. “Форд Ескорт”, управляван от 42 годишния А.А. от с.Коритен, общ.Крушари.

В резултат на катастрофата, возещата се на задната седалка в л.а. “ВАЗ”, 68 годишна пътничка е починала. Водачът на същия автомобил е настанен в МБАЛ Добрич с комоцио, без опасност за живота. По случая се води досъдебно произовдство.


На 11.09.2010 г., около 14.00 часа, в РУП Шабла е получено съобщение за възникнало пътно-транспортно произшествие по пътя с.Дуранкулак- гр.Шабла, в близост до с.Езерец. При посещение на място е установено, че 43 годишния Ж.Ж. от гр.Добрич, управлявайки л.а. “Фолксваген” е предприел изпреварване и е блъснал движещия се пред него л.а. “Пежо”, управляван от 58 годишен немски гражданин.

В резултат на катастрофата, немския гражданин и съпругата му са починали. Пострадал е и возещия се в л.а. “Фолксваген” 47 годишен пътник, който е с фрактури, без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.