Преглед на печата

Водещите заглавия, с които излизат националните ежедневници тази сутрин

Преглед на печата

„КАПИТАЛDAILY"


 

„Всички искат БТК: Финансовите инвеститори подадоха оферти, чака се само стратегическият Кредиторите на БТК и собствениците й заедно с консултанта по продажбата на телекома вероятно ще обсъждат поне четири обвързващи оферти.

 

„НОВИНАР"

 

„Край на сергиите и бетона" Строителството да бъде ограничено в 100-метровата зона на брега, край на бетоновите постройки и сергиите по пясъка и по протежението на цялата плажна ивица. Това се предлага с промените в Закона за устройството на черноморското крайбрежие, обяви строителният министър Лиляна Павлова.

 

КЛАСА"

 

„S&P хвърли Гърция в "частичен фалит", ЕЦБ спря да приема нейни облигации" Рейтинговата агенция Standard & Poor`s очаквано понижи кредитния рейтинг на Гърция от СС на SD (селективен дефолт). На практика това означава, че според агенцията страната е започнала избирателно да обслужва само част от дълга си.

 

„24 ЧАСА"

 

„Отрядници ще ловят бездомни кучета" Доброволци, организирани от районните кметове, се включват в борбата за намаляване на бездомните кучета в София. Засега пилотният проект на общината е за район "Надежда", научи "24 часа".

 

"МОНИТОР"

 

"Махат сергиите от плажовете" Това предвиждат промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Забраната ще се приложи веднага след влизане в сила на редакцията на закона и ще важи и за сега съществуващите сергии и други преместваеми обекти, които не отговарят на изискванията му.

 

„ПРЕСА"

 

„7 млн. бонуси в провосъдието" За една година бившата шефка на Агенцията по вписванията (АП) Виолета Николова е взела общо 73 000 лв. бонуси, а в Министерството на правосъдието са отишли 7 млн. лв. за премии.

 

„СТАНДАРТ"

 

„11 бона за ВИП безработна" Ексшефката по вписванията още 9 месеца на държавна ясла Близо 11 бона ще прибере като безработна бившата шефка на Агенцията по вписванията. Виолета Николова се регистрирала в бюрото по труда, след като била освободена, но не е уволнена дисциплинарно.

 

„ТЕЛЕГРАФ"

 

„Новите крушки морят очите" Най-разпространените енергоспестяващи крушки предизвикват мигрена и дори могат да доведат до рак на кожата, предупредиха лекари пред „Телеграф". Най-евтините им варианти са с бяла светлина, която е изключително вредна и уморява очите. Освен това съдържат живак, който при счупването им може да се разпилее и да ни натрови.

 

„СЕГА"

 

„Найденов ще вдига качеството на храните с драконовски глоби" Румяна Гочева, Ивет Миткова Ресорната агенция няма статистика каква част от наложените санкции реално се събират, но е сигурна, че те са ниски и неефективни Драконовски мерки със спорен ефект предлагат от Министерството на земеделието в опит да се справи с нарушенията при производството и търговията с храни. Преди година ресорният министър Мирослав Найденов прозря, че контролът върху храните е неефективен, а санкциите са повече от ниски. Сега агроминистерството реши да дисциплинира фирмите и предлага завишаване в пъти на част от глобите за нарушения при производство и търговия с храни. В същото време няма статистика каква част от наложените глоби реално се събират от Агенцията по храните, нито анализ доколко това е повишило качеството на продаваните храни.

 

„ДУМА"

 

Нормално е да си давам по още 7000 лв. на месец Ексшефката на Агенцията по вписванията: Маргарита Попова разписала 1/3 от бонусите за Виолета Николова Уволнената шефка на Агенцията по вписванията Виолета Николова смятала за напълно нормално да си разписва по 6-7 хиляди лева допълнително на месец. БПС поиска оставката на здравния министър Лекарите обвиняват Стефан Константинов за раздадените бонуси за 6,2 милиона лева във ведомството му Управителният съвет на Българския лекарски съюз поиска оставката на здравния министър Стефан Константинов.

 

„19 МИНУТИ"

 

НБУ "купи" просветния министър с 30 бона за година С нов Закон частният университет ще получи държавна издръжка Мегаскандал избухна около просветния министър Сергей Игнатов, пише в новия си брой седмичникът Супер 19'. Той бе заплетен от червения депутат Антон Кутев СДС: Дянков, не пипай Сребърния фонд Не пипайте Сребърния фонд! Казваме го на финансовия министър Симеон Дянков и премиера Бойко Борисов. Това заяви лидерът на СДС Мартин Димитров на брифинг в централата на партията

 

„ТРУД"

 

Взривиха Дунава Заради огромна ледена „тапа" Румънски сапьори взривиха огромните ледени късове, които бяха сковали Дунав. Заради запушването на реката крайбрежието беше заплашено от бедствени наводнения. Бомбите бяха спуснати от хеликоптер в речния айсберг. Кметът на Силистра Юлиян Найденов помолил колегата си от Калъраш Кооперация "Път до работа" Кооперация „Път до работа" - това е масовата практика за хората, които живеят в едно населено място, а работят в друг град. За да пестят от парите за пътни, колеги се качват в личната кола на единия и си поделят разходите за гориво. Това е и най-евтиният начин да отидеш на работа навреме и да се прибереш бързо вкъщи след това, обяснява Стоян Петров от гр. Кубрат. Всеки ден той вози четирима приятели до Русе, където работят.

 

„РЕПУБЛИКА"

 

ЕВТИНИ ЛЕКАРСТВА НА КУКУВО ЛЯТО Монополистът Донев се подигра с идеята на здравния министър за илачите Понижаването на цените с 50 и над 50 процента било рекламно политическо послание ГЕРБ ИЗВАДИ БОНУСИТЕ НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ Четирима министри, 22 зам.- министри и 11 членове на политически кабинети си разделили 733 хиляди лева за 2007 г.

 

„ЗЕМЯ"

 

Съсипват Сребърния фонд Ако се приеме идеята на Симеон Дянков парите да се инвестират в държавни ценни книжа, това ще застраши сигурността на пенсионната система Млад мъж спасил бедстващи хора от 50 махали С риск за живота си Любен Кастрев носел безвъзмездно хляб и лекарства в планински села, блокирани от преспите