Румънеца и Енчев пеят благотворително за Алекс

Днес от 18.30 часа в зала „Добрич“ /Органовата зала/ Румънеца и Енчев ще пеят в подкрепа на 4-годишната Александра от Добрич. В концерта ще участват и талантливи деца от добричките школи – „СОУ „Св. Климент Охридски“, зонална танцова организация „Алексия“, арт-център „Палитра“, сдружение „Ръка за таланта“ и др. Целта на кампанията „Да протегнем на Алекс ръка!“ е набиране на средства за лечение в Израел на 4-годишната Александра Илиянова Маркова, като за първия й курс са необходими 35 000 лева. 4-годишното момиченце е болно от детска церебрална парализа и епилепсия.

Румънеца и Енчев пеят благотворително за Алекс

Братът на Алекс – Мирослав, решава да участва в „Байландо“ на Нова ТВ и да пее за сестра си. Най-голямата му мечта е да помогне на сестра си Александра да оздравее. На първия кастинг е одобрен, а продуцентите на предаването искат от родителите оферта за лечение. Мирослав обаче не е поканен за втори кастинг и мечтата му остава несбъдната. Решават да му помогнат неговите приятели, с които пее в една и съща школа – братовчед му Ники, Цвета, Ричи, Веселина, Жулияна и още няколко малчугани на същата възраст. Зад тях застават родителите им, които решават да организират поредица от прояви, с които да бъде събрана необходимата за първото ходене на Алекс в Израел сума – 35 000 лева. Така се ражда идеята за благотворителната кампания „Да протегнем на Алекс ръка“.


Поканата за участие бе много емоционална за мен, заяви на пресконференция преди концерта Енчев, който не успя да скрие силното си вълнение. Сигурен съм, че ще съберем необходимите за Алекс средства, решили сме да направим и един концерт в София, допълни той. Кампанията показва, че в Добрич се възраждат нормалните човешки взаимоотношения. Уморих се от тв предавания, които се представя, че помагат на някои, защото те се правят заради самото предаването, много ми се е искало да им се обадя и да питам дали те са дарили приходите си от реклама, коментира още рапърът. Има богати хора в България, само едната гума на колата им струва колкото лечението, трябва да сме по-активни и да стигнем до тях с кампанията за Алекса, завърши изказването си Енчев.

Румънеца пък бе категоричен, че дуетът винаги е помагал на подобни каузи. Майката на Алекс Стела Богданова използва възможността за да благодари на двамата рапъри за подкрепата, както и на всички добричлии, които са се включили в кампанията.

На снимката: Радостин – приятел на брата на Алекс – Мирослав, Енчев, Румънеца и малката Алекс с майка си