Преглед на печата

НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА:
Заловиха добричлия, автор на въоръжени нападения в столицата
КМЕТЪТ ПРИЗОВА ДОБРИЧЛИИ ДА ПОДКРЕПИМ "NEW 5" В ЕВРОВИЗИЯ
ГОЛЯМ ИНТЕРЕС КЪМ АЛБЕНА НА "ВАКАНЦИЯ И СПА EКСПО"
ВЪОРЪЖЕН ГРАБЕЖ НА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ В БАЛЧИК

Преглед на печата
„СТАНДАРТ”

„Мамят ни с витамин без C”

След кренвиршите без месо и сиренето без мляко нова измама удари българите. Ампули с безполезен разтвор се пробутват като витамин С, алармираха от Държавната агенция за безопасност на храните.

„Всичко за продан”

Кметове пускат на търг училища и пекарни за по 5 бона. Пазарджик се разделя с борса, Стара Загора с кино. Кметове и губернатори обявиха всичко за продан.

КАПИТАЛ, DAILY”

„Докато градим България”

Двегодишните усилия на управляващите от ГЕРБ да направят Търговския регистър труднодостъпен и за информация, и за регистрация са се увенчали суспеха, който можеше да се очаква.

„МО е собственик на земя под язовир „Иваново"”

Язовир „Иваново" е строен през 1963 г. и е бил собственост на АПК - Харманли-юг, на ТКЗС „3 март" село Иваново, а през 1994 г. е продаден на две земеделски кооперации. Министерството е собственик на част от земята под язовира - тя е била преотстъпена на военния полигон „Корен", но в акта се споменава само земя.
 
„НОВИНАР”

„Четирима бг композитори съдят Филип Киркоров”

Творците искат милиони за нарушени авторски права

Четирима български композитори дадоха на съд руската звезда Филип Киркоров. Искът им може да достигне милиони левове, след като се изясни кой е продуцентът на дисковете, в които са пиратствани песните им.

„БСП обвини ГЕРБ в престъпен лобизъм”

БСП обвини правителството на ГЕРБ в престъпен лобизъм. Причина за недоволството на червените е търговията с дървесина на Стоковата борса. Според левицата управляващите ощетяват интересите на стотици фирми от дърводобивната и дървопреработвателната промишленост.

ТРУД”

„България №1 по изоставени деца”

България е на първо място в Европа по изоставени бебета. Всяко трето дете, за което се грижи държавата, а не родителите, е на възраст до 3 г., показва проучване на УНИЦЕФ.

„За ромите, птичките и пчеличките”

Преди близо 2 години правителството си постави амбициозната цел до 2025 г. да закрие всички институции, в които се отглеждат деца. След извеждането им от домовете всички малчугани трябва да бъдат настанени в семейна или близка до нея среда.

„КЛАСА”

„Изтеглят нестандартен витамин "С" от пазара”

Започва изтеглянето на количеството заловени ампули с витамин "С" - ампули от 2 и 5 милилитра, чието съдържание не съответства на изискванията, съобщи изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните Йордан Войнов.

„Найденов: Няма измръзнали земеделски култури”

Снегът е положителен за земеделските култури, измръзване на посевите няма, заяви пред журналисти министърът на земеделието Мирослав Найденов. Той подчерта, че във ведомството му все още няма събрана информация за пропаднали площи заради ниските температури през тази зима.