В Балчик ще представят детски полицейски бележник за оценка на възрастните „Движение по правилата"

Изданието е първо по рода си в България, а премиерата му в Балчик ще е на 25 юни, от 11.00 часа пред ЦПЛР – Общински детски комплекс

В Балчик ще представят детски полицейски бележник за оценка на възрастните „Движение по правилата"
БНР

Детски полицейски бележник за оценка на възрастните „Движение по правилата" ще бъде представена в Балчик на 25 юни, от 11.00 часа пред Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс. Това е първото по рода си такова издание в страната, а събитието се организира от Областната дирекция на МВР Добрич, с подкрепата на Община Балчик и Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс Балчик.Автор на книжката е инспектор Мая Василева. Поканени да присъстват са директорът на ОД на МВР-Добрич старши комисар Красен Торимацов, кметът на Община Балчик Николай Ангелов, инсп. Мая Василева, както и деца от Общинския детски комплекс.

Кариерата на инсп. Мая Василева започва през 2011 г. като мл. автоконтрольор в сектор „Пътна полиция" към ОД на МВР – Варна. В рамките на работата си с деца от различни възрастови групи, инсп. Василева установява нуждата от учебни материали във връзка с пътната безопасност и спазването на правилата. След многогодишен труд по бележника той вече е факт, като отпечатването му е подкрепено финансово от общините Добрич, Добричка, Балчик, Генерал Тошево, Каварна и Тервел. 

Към момента инсп.Василева изпълнява длъжността инспектор детска педагогическа стая в РУ Балчик при ОДМВР – Добрич. За създаването на детския полицейски бележник за оценка на възрастните „Движение по правилата" тя бе наградена с грамота от „Държавна агенция „Безопасност на движение по пътищата" за принос към подобряване на безопасността за движение по пътищата.