В Община Добричка ще празнуват в два поредни дни

На 28 юни е тържественият концерт в зала „Добрич“, а в събота е традиционният събор „Песни и танци от слънчева Добруджа“

В Община Добричка ще празнуват в два поредни дни


Празникът на Община Добричка тази година ще бъде отбелязан на 28 и 29 юни. В петък е тържественият концерт в зала „Добрич“от 14.00 часа, а в събота е традиционният събор „Песни и танци от слънчева Добруджа“.По време на тържествения концерт ще бъдат връчени Годишните награди на Община Добричка за 2023 г. в девет категории за постигнати добри резултати в местното самоуправление, образованието, читалищната дейност, за значими постижения в земеделието и бизнеса  и принос в развитието на общината.

Приветствие към присъстващи и гости ще поднесе кметът Соня Георгиева, а празникът ще завърши с концерт на женски народен хор „Ваня Монева“ с диригент Ваня Монева.

В събота тържествата ще продължат от 9.30 ч. в местността „Славната канара“ край Дебрене, където ще се проведе 55-ото издание на събора „Песни и танци от слънчева Добруджа“. В него ще се включат над 3000 самодейци от общините Добричка, Добрич, Балчик, Генерал Тошево, Каварна, Крушари, изпълнители  от Варна, Русе, Шумен, Харманли, Ямбол, Плевен, Ловеч.

В събора са заявили участие представители на две национални училища по изкуствата – във Варна и в Плевен, както и СУ „Св.Климент Охридски“  - Добрич. В 14.00 часа концерт на първа естрада ще изнесат музикантите от оркестър „Приятели фолк“.

Кметът Соня Георгиева кани жителите  на Община Добричка да се включат в празничните прояви. При дъждовно  време читалищата в пет населени места – Паскалево, Стефаново, Дончево, Победа и Плачидол ще имат готовност да приемат изпълнителите  и гостите.