60 години ще отбележи ДГ “Здравец“ в Стожер

Празникът ще се състои на 30 май, от 11.00 часа в Народно читалище „Христо Ботев“ в селото

60 години ще отбележи  ДГ “Здравец“ в Стожер

Шестдесети рожден ден ще отбележи на 30 май детската градина в добричкото село Стожер. Детското заведение отваря врати на 1 октомври 1964 г. с една група в пригодено за целта помещение. На  20 май е открита новата, специално построена сграда. Работа започват 4 групи, а първа директорка е Иванка Минковска. 



През ноември 1989 г на 25-годишния си юбилей, детската градина в Стожер  е именувана и оттогава се нарича „Здравец“, а за принос в отглеждането и възпитанието на децата тя  е удостоена  с орден „Кирил и Методий“ – трета степен. 

В днешно време директор на детската градина е Донка Стойкова. Действащи в градината са 3 групи, посещавани от 73 деца, като за тях се грижат 7 души педагогически персонал и още  толкова  - непедагогически персонал.

Празничната програма, посветена на 60-та годишнина, ще започне в 11.00 ч. на 30 май в залата на НЧ „Хр.Ботев“ в с. Стожер. Поканени са много гости, спонсори и бивши възпитаници,  сред които Младен Денчев, който ще изпрати видеообръщение от Англия. Поздрав ще отправи  и селекционерът от Добруджански земеделски институт и създател на нов сорт пшеница доц.д-р Христо Стоянов.

Към домакините, гостите и присъстващите с приветствие ще се обърне кметът на Община Добричка Соня Георгиева.