Фестивал на занаятите и изкуствата ще се проведе в Добрич

„Фестивал на занаятите и изкуствата – Добрич“ ще се проведе от 6 до 8 юни, на площад „Свобода“

Фестивал на занаятите и изкуствата ще се проведе в Добрич

Събитието се провежда за 4-ти път и ще даде сцена за изява на над 60 изложители от над 30 населени места. Богатата палитра от занаяти и приложни изкуства включва десетки разновидности, сред които художествена обработка на дърво, изкуство с топено стъкло, бродирани кожени изделия, ножарство, изделия от кована мед, сребро и рог, 3D моделиране, художествена керамика, изобразително изкуство и др. Ще се проведат демонстрации на ковано желязо и металопластика, художествено леене, изработка на икони с пластика, плъстене, техники за топено стъкло, тъкане. Възпитаници на регионални училища ще проведат тематични изложби и демонстрация на студено пресоване.



В работилниците, децата ще могат да се учат на стъклопис, да редят маниста, да пишат на глаголица и да поиграят на „Игрите на баба и дядо“.

Във фестивалната програма ще има и много музика- Духов оркестър Добрич, Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа", Смесен хор „Добрич“ при НЧ „Йордан Йовков -1870“,

Детска вокална група за автентичен фолклор с р-л Мария Димитрова, Гайдарска група с р-л Димитър Димитров, Танцов състав "Сборенка" и др.

Програмата по часове ще бъде изнесена на информационни табла в района на фестивалното събитие и публикувана във фейсбук страницата.

На информационния щанд, посетителите ще могат да намерят книгата „За песните на моята душа“ на народната певица Галина Дурмушлийска, която ще бъде специален гост на фестивала.

Официално събитието ще се открие на 6 юни в 11 часа.

Работно време: всеки ден от 10 до 19 часа