Балчик е домакин на фестивал по проект „Еко кошница, моля”

Местни производители ще представят своята продукция в ТИЦ Мелницата в Белия град

Балчик е домакин на фестивал по проект „Еко кошница, моля”

Балчик е домакин на фестивал под наслов Традиции и иновации в производството и промотирането на местни и био продукти“. Проявата е част от проекта „Еко кошница, моля”, осъществяван от МИГ „Балчик-Генерал Тошево заедно с пет словенски и още два български МИГ-а - МИГ „Тунджа“ и МИГ „Елхово – Болярово“. 



Гости на фестивала са представители на партньорските местни инициативни групи от Словения и България, общински съветници от двете общини, членове на Управителния съвет на МИГ „Балчик-Генерал Тошево“, граждани, земеделски и био производители от региона. Програмата на фестивалите предвижда представяне на местни  производители и местна храна.

Официалното откриване на събитието е в 12.30 часа в ТИЦ Мелницата. Музикален поздрав към гостите ще отправят самодейните художествени състави към НЧ „Васил Левски-1959“ -  Балчик. Посетителите ще имат възможност да дегустират типични местни ястия и добруджански специалитети, приготвени от  читалищните дейци на НЧ „Васил Левски-1959“ - Балчик, НЧ „Йордан Йовков-1941“ село Змеево, НЧ „Просвета-1900“село Соколово и НЧ „Христо Смирненски“ село Сенокос.

На крайбрежната алея в Белия град, в рамките на първия за годината фермерски пазар, производители от региона ще изложат своите продукти. Към тях ще се присъединят и производители от МИГ „Тунджа“ и МИГ „Елхово – Болярово.