Приказен карнавал се проведе в Шабла

Герои от любими приказки оживяха, представени от първокласници

Приказен карнавал се проведе в Шабла

По традиция през месец май в Шабла по пътя от СУ „Асен Златаров“ през градския площад  до Зеления Образователен център дефилират приказни герои. Парадът се организира от Общинския детски комплекс в града и с финансовата помощ на общинска администрация - Шабла. Гост на децата тази година беше кметът на общината Мариян Жечев.



      

Водени от своите учители Милена Тодорова и Ваня Иванова, първокласниците дефилираха с костюми на герои от любими приказки – Пипи Дългото чорапче, Червената шапчица, принцеси, Хитър Петър и още много, след което празникът се пренесе в двора на Зеления център. Там децата представиха героя, в който са се въплътили. На фона на музика и бурни аплодисменти, всеки участник изживя своя звезден миг.

Тричленното жури с председател Нели Райчева (гл.експерт „Образование“ в Общинска администрация Шабла) и с членове Теодора Вълчанова (директор на ДГ „Дора Габе“) и Десислава Петрова (библиотекар към читалищната библиотека) определи най-оригиналните костюми и кои участници в парада са показали най-голяма находчивост и артистичност. 

Журито единодушно реши, че всички герои получават първа награда. Грамоти и книжки на участниците връчи председателят на журито.

Членовете на клуб „Пей с мен“ към ОДК с ръководител Гергана Дафова поздравиха малките артисти и техните гости.