Фолклорен концерт събира средства за лечението на 15-годишната Цвети от Генерал Тошево

Цветелина Маркова е диагностицирана с рядко автоимунно заболяване и се нуждае от средства за лечение в клиника в Турция

Фолклорен концерт събира средства за лечението на 15-годишната Цвети от Генерал Тошево

Обществеността в Генерал Тошево организира поредица от събития като част от кампанията по набирането на средства за лечението на Цвети. Момичето е парализирано от бюста надолу и след неуспешен опит за поставяне на диагноза и лечение в България, семейството й търси помощ от клиника в Турция. Там Цветелина е диагностицирана с рядкото автоимунно заболяване MOGAD - автоимунно заболяване на миелиновите олигодендроцити гликопротеинови антитела. Необходимо е спешно тя да бъде подложена на четиримесечна рехабилитация, за която ще са необходими около 240 000 лв. Според турските лекари трябва да й се направят и вливания като част от лечението, които също са изключително скъпи. Тъй като сумата е непосилна за майката на Цвети, която вече не може и да работи, те се обръщат за помощ към дарители. 



Първият от концертите, посветен на Цвети, е утре вечер - 23 май, от 18.00 часа в кв. Пастир в гр. Генерал Тошево. Всички певци и танцьори ще участват напълно благотворително. В залата на читалището ще бъде поставена и кутия за допълнителни дарения. Концертът ще има вход, като всички събрани средства ще бъдат предоставени за нуждите на лечението на Цвети Маркова. На сцената ще се изявят ЖФГ „Китка“, ФГ "Кардамки", ФГ "Изворски напеви", ФГ с. Спасово, ФГ с. Видно, ТС "Детелини", ТС "Българка", Евгени Добринов, Селенай Селяйдинова, Преслава Галинова, Симона Йорданова и ДТС "Добротица" Добрич.

На празненствата по повод 24 май в Генерал Тошево Цвети също ще поздрави жителите на добруджанския град с изпълнена от нея песен. Това ще бъде първото излизане на сцена на момичето от 9 март тази година, когато тя внезапно се парализира.
Семейство, приятели, учители и близки на Цвети благодарят на всеки, отзовал се в събирането на средствата за нейното лечение.

Всеки, който иска да помогне на Цвети отново да има нормален начин на живот, може да го направи по следните начини:

Банка ДСК АД
IBAN:BG06STSA93000030818725
BIC:STSABGSF
Сузана Димитрова Костадинова
Основание: Дарение за Цвети
Revolut:@suzanapaeu
FB: „Заедно за Цвети“

Открита е и кампания във Фондация „Павел Андреев“, която можете да намерите тук.